Sander Breure en Witte van Hulzen, You’ll never walk alone – ange noir

Sander Breure (Leiderdorp, 1985) en Witte van Hulzen (Bolsward, 1984) werken samen aan de productie van video’s en performances. Van Hulzen heeft de opleiding Beeldende Kunst gevolgd aan de ArteZ in Arnhem. Breure heeft filosofie en literatuur gestudeerd aan de Universiteit van Leiden; hij studeert tevens compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ondanks hun verschillende achtergronden hebben zij een consistente
beeldtaal weten op te bouwen doordat zij zich beiden op een gelijkwaardige manier met elkaars vakgebieden bezig houden. Deze foto is een still uit een film die zij in Uganda hebben gemaakt, waar ze drie maanden rondreisden.
De film kenmerkt zich door krachtige beelden waarin jonge Afrikaanse mannen zijn geënsceneerd in composities die refereren aan de Westerse filmgeschiedenis. Terwijl je soms zou kunnen denken dat het om documentaire beelden gaat, zijn er toch altijd vervreemdende rekwisieten of handelingen in te ontdekken, zoals bij deze groep zwaar bewapende mannen in beveiligingsuniformen in een lege nachtclub.

Sander Breure en Witte van Hulzen, You’ll never walk alone – ange noir
2009 
Kleurenfoto op di-bond
Afmeting 95x149 cm