Simone Häfele – Katzenbaum (2011)

Bomen, vogeltjes, poezen, maar ook flesjes en allerhande afval: dat alles en nog veel meer zie je terug in de werken van Simone Häfele. Al joggende door de natuur snuift ze de geuren op en ziet de meest gewone en ongewone dingen in een flits aan zich voorbijtrekken. Dat alles inspireert deze kunstenaar.

Simone Häfele – Katzenbaum (2011)

Simone Häfele (Karlsruhe 1982) kreeg aan de Kunstacademie in Karlsruhe onder andere les van Toon Verhoef, van wie DNB in 1998 een groot werk heeft aangekocht.

Häfele houdt van het ambacht. Zij prepareert zelf haar doeken. Daarvoor gebruikt ze niet te gladde materialen waardoor de verf diep in het oppervlak kan trekken. Zij schildert laag op laag. De ondergrond, vaak in een eerste heldere kleur aangebracht, schemert door de lagen heen en geeft ieder werk een intense glans. Zij hecht veel waarde aan de compositie. Die vindt zijvaak in de structuur van een boom, in het lijnenspel dat stam en takken samen vormen.

Deze twee werken hebben een veelheid aan lagen en elementen. Des te langer je kijkt, des je meer je ontdekt. Dat maakt dit sprookjesachtig mooie schilderij spannend. En betoverend.