VMBO

De wereld van De Nederlandsche Bank

Economieles over de kerntaken van DNB. Deze online les laat leerlingen op interactieve wijze ontdekken wat de kerntaken van DNB zijn en wat het belang daarvan is voor de welvaart in Nederland. Aan bod komen economische principes en begrippen, zoals rente, inflatie, koopkracht en economische groei.

Lees meer over: De wereld van De Nederlandsche Bank

Geld moet rollen

'Geld moet rollen' is een online les over geld en betalen. Les 1 tot en met 4 zijn geschikt voor onder- en bovenbouw van het VMBO. Les 5 en 6 zijn voornamelijk geschikt voor bovenbouw VMBO. Per les is aangegeven uit hoeveel vragen die bestaat en hoe lang een leerling er ongeveer mee bezig is. Per vraag wordt een korte toelichting gegeven waarna de vraag gemaakt kan worden. Aan het eind van de les worden alle antwoorden gegeven, en wordt aangegeven of een vraag goed of fout is gemaakt. Beide programma's kunnen door de leerlingen geheel zelfstandig worden gemaakt. Wel is een computerlokaal met internet nodig en aan iedere computer een koptelefoon/geluid.

Lees meer over: Geld moet rollen

Prijsstabiliteit - Waarom is dat belangrijk voor jou?

Bankbiljetten en munten hebben waarde omdat de mensen er vertrouwen in hebben. Zij vertrouwen erop dat de koopkracht van hun geld min of meer gelijk blijft. Het handhaven van prijsstabiliteit in het eurogebied, dat wil zeggen het behouden van de koopkracht van de euro, is daarom het hoofddoel van het Eurosysteem. Het Eurosysteem bestaat uit de Europese Centrale Bank (ECB) en de nationale centrale banken van alle eurolanden.

Lees meer over: Prijsstabiliteit - Waarom is dat belangrijk voor jou?