Renovatie Frederiksplein

Het 50 jaar oude gebouw van DNB wordt gerenoveerd. Het gebouw is op; de technische installaties zijn door hun levensduur heen en er zijn lekkages.

Na de renovatie is het hoofdkantoor van DNB een open, duurzaam en toekomstbestendig gebouw dat in verbinding staat met de maatschappij. Het pand wordt publiekstoegankelijk en als financieel economisch kennis- en informatiecentrum verbonden met de stad Amsterdam. Het DNB hoofdgebouw is dan dé financiële kennishub waar voor alle Nederlanders iets te beleven is.

Wat gaan we doen?

We gaan het gebouw aan het Frederiksplein renoveren en belangrijk: open en transparant maken. Door het goud en het geld te verplaatsen, wordt het mogelijk het hoofdkantoor aan het Frederiksplein toegankelijk te maken voor het publiek en als kennis- en informatiecentrum te verbinden met de stad Amsterdam en de Nederlandse samenleving. Medewerkers, stakeholders en alle geïnteresseerde Nederlanders kunnen vanaf 2023 gebruik maken van het vernieuwde, duurzame, toekomstbestendige en meer open gebouw aan het Frederiksplein.

Voorlopig ontwerp gevel Frederiksplein, voorlopig ontwerp, Mecanoo Architecten, 29-10-2019

Waarom moet DNB gerenoveerd worden?

We moeten grondig renoveren, het hoofdkantoor is technisch op. Zo laten op sommige plaatsen tegels van de buitenmuren los, zijn er lekkages, zijn de technische installaties door hun levensduur heen en is het niet duurzaam.
Waterkant DNB zuidzijde - voorlopig ontwerp, Mecanoo Architecten, 29-10-2019

Contact

Adres: DNB bezoekerscentrum, Sarphatistraat 1, Amsterdam
Email: bouw@dnb.nl

Beeldmateriaal

Getoond beeldmateriaal van het nieuwe ontwerp De Nederlandsche Bank is gebaseerd op het voorlopig ontwerp, Mecanoo Architecten, 29-10-2019

Westpatio met beeldentuin DNB - voorlopig ontwerp, Mecanoo Architecten, 29-10-2019