Renovatie DNB – over de verbouwing

Het 50 jaar oude gebouw van De Nederlandsche Bank (DNB) wordt gerenoveerd. Ons kantoor wordt een toekomstbestendig, duurzaam én open gebouw dat in verbinding staat met de samenleving.

 
Al meer dan 200 jaar draagt DNB bij aan het financieel-economisch fundament van Nederland. De afgelopen 50 jaar doen we dat vanuit ons hoofdkantoor aan het Frederiksplein in hartje Amsterdam. Maar na een halve eeuw is ons gebouw technisch op. Er zijn lekkages en de technische installaties zijn door hun levensduur heen. Bovendien liggen de CO2-uitstoot en het energieverbruik ver boven de normen van vandaag de dag.

Wat we gaan doen

De komende jaren gaan we ons kantoor renoveren. Zodat het straks een duurzaam en toekomstbestendig gebouw is. En belangrijk: het wordt open en transparant. Ons gebouw is straks toegankelijk voor het publiek. Het wordt een kennis- en ontmoetingscentrum dat verbonden is met de stad Amsterdam én de rest van Nederland. Lees meer hierover in de veelgestelde vragen of bekijk de artist impressions.

Goud en geld gaan verhuizen…

Dat ons gebouw straks toegankelijk is voor het publiek, wordt mogelijk doordat het geld en goud die bij ons liggen opgeslagen gaan verhuizen. Eerst naar een tijdelijke locatie in Haarlem, later naar het nieuwe DNB Cashcentrum in Zeist.

…en medewerkers ook

Ook de medewerkers van DNB gaan het pand tijdelijk verlaten. Tijdens de renovatie dragen zij vanuit het Tooropgebouw bij Amsterdam-Amstel bij aan de financiële stabiliteit van ons land.

Wanneer

De renovatie begint in de tweede helft van 2020. Vanaf 2024 is het dan zover. Dan kunnen medewerkers, stakeholders en alle geïnteresseerde Nederlanders gebruikmaken van ons vernieuwde, duurzame, toekomstbestendige én meer open gebouw aan het Frederiksplein.