Raad van Kinderen

DNB wil graag de ideeën van kinderen horen over vraagstukken die hun toekomst bepalen. Ook DNB heeft daarom een Raad van Kinderen. Met ondersteuning van de Missing Chapter Foundation, die samenwerkt met Unicef Nederland.

Raad van kinderen adviseert DNB-directie over sparen voor later

Inzet van beide organisaties is dat kinderen een gelijkwaardige stem krijgen in beslissingen over onderwerpen die hen aangaan: nu én in de toekomst.

Vragen

Elk schooljaar legt DNB een ander vraagstuk voor aan de Raad van Kinderen. Dat was vorig jaar: Hoe kan DNB ervoor zorgen dat jongeren niet in de schulden komen? Dit schooljaar was de vraag: DNB wil een toekomstbestendig, open en duurzaam gebouw neerzetten. Wat is dan logisch? Vervolgens gaan de kinderen met een vraagstuk aan de slag. Zij krijgen hiervoor meer informatie van DNB en de kans om in gesprek te gaan met experts. Na het onderzoek presenteert de Raad van Kinderen haar advies aan de directie van DNB.

Advies

De Raad van Kinderen bestond dit schooljaar uit leerlingen van groep 7/8 van Basisschool De Vlinderboom uit Amsterdam. Zij gaven advies over een nieuw gebouw voor DNB. Een paar tips:

  • Grote ramen voor meer licht en ook omdat het vertrouwen wekt omdat iedereen naar binnen kan kijken.
  • Hang drie vlaggen op van DNB, Nederland en Europa, om te laten zien dat al die landen meedoen.
  • Moestuintjes zien er gezellig uit en als scholen langskomen zien ze dat DNB ook aan de natuur denkt.

In de video geven kinderen nog meer adviezen.

Raad van Kinderen

Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen. Bij de opzet van de Raad van Kinderen krijgt DNB ondersteuning van de Missing Chapter Foundation , die weer samenwerkt met Unicef Nederland. Inzet van beide organisaties is dat kinderen een gelijkwaardige stem krijgen in beslissingen over onderwerpen die hen aangaan: nu én in de toekomst.