23-11-2016 AnaCredit Manual Part 1 beschikbaar

Op 9 november heeft de ECB de AnaCredit Manual part 1 op de ECB site geplaatst (https://www.ecb.europa.eu/stats/money/aggregates/anacredit/html/index.en.html).
 
De Manual bevat nuttige informatie en extra uitleg met betrekking tot de AnaCredit Regulation. De Manual houdt geen rekening met specifieke keuzes die in lidstaten zijn gemaakt. De Manual moet dus gelezen worden met de Nederlandse implementatie en gemaakte keuzes in het achterhoofd. Zo is het Nederlandse LDM en GLO leidend. Ook vraagt DNB bijvoorbeeld geen informatie over bijkantoren die zijn gevestigd buiten de AnaCredit rapporterende landen.
 
Indien u vragen heeft over de Manual dan ontvangen we die graag op anacredit@dnb.nl. Binnen het eurogebied is afgesproken dat het contact met de rapporterende instellingen via de nationale centrale banken verloopt. De ECB en NCB’s onderling hebben een procedure afgesproken die moet zorgen van het regulier adresseren van vragen die in het eurogebied spelen. De antwoorden op die vragen zullen via een Q&A beschikbaar worden gesteld op de ECB website.
 
De ECB en NCB’s werken momenteel aan de part 2 en 3 van de Manual alsmede aan de Q&A. Publicatie van de overige delen van de Manual en Q&A worden verwacht in K1 2017.