OTC-derivatenrapportage

DNB introduceert een nieuw rapportagesysteem voor de OTC-derivatenrapportage: het Digitaal Loket Rapportages (DLR). Vanaf de rapportageperiode voor 2016H2 dient de OTC-derivatenrapportage ten behoeve van de BIS (Bank for International Settletments) ingestuurd te worden via het Digitaal Loket Rapportages (DLR).

De nieuwe OTC-derivatenrapportage is gebaseerd op een XBRL-taxonomie die door DNB ontwikkeld is. Hiervoor hebben rapporterende banken op 29 maart 2016 de benodigde documentatie ontvangen. Een herziene versie van deze documentatie is ook beschikbaar bij de downloads onderaan deze pagina.

eHerkenningsmiddel nodig voor inloggen

U kunt inloggen in het DLR met eHerkenning. Meer informatie hierover kunt u vinden onder Algemeen. Wanneer u voor het eerst inlogt, wordt u verzocht de contactgegevens in te vullen van de medewerker die voor uw instelling gemachtigd is.

Gebruikersdocumentatie

De gebruikersdocumentatie van het DLR staat op de website onder Algemeen. Ook vindt u hier het laatste nieuws over het DLR en de initiële inlogperiode. Informatie over vanaf wanneer het DLR beschikbaar is voor de OTC-derivatenrapportage wordt later op deze pagina en aan de rapporterende instellingen gecommuniceerd.