18-12-2018 Release XBRL-taxonomie versie 1.0.3 FTK-rapportages – definitieve versie

Release XBRL-taxonomie versie 1.0.3 FTK-rapportages – definitieve versie

Op 18 december 2018 heeft DNB versie 1.0.3 van de XBRL-taxonomie van de FTK-rapportages voor pensioenfondsen gepubliceerd. Deze release is de definitieve versie voor de rapportages in 2019. Ten opzichte van de in september gepubliceerde versie bevat deze release een aantal verbeteringen aan de validatieregels. Deze verbeteringen vloeien voort uit bevindingen die tijdens de pilot in oktober aan het licht zijn gekomen. Zoals eerder aangekondigd blijft het begrippenkader ongewijzigd. De publicatiedatum in de entry points is in deze versie van de taxonomie aangepast van 2018-06-29 naar 2018-12-31. Begin januari zullen de rapportageverplichtingen in het DLR beschikbaar komen, met uitzondering van de Maandelijkse dekkingsgraad en de Beleggingenrapportage. Deze zullen per 1 februari respectievelijk 1 april zichtbaar worden. De rapportages kunnen in XBRL-formaat of via de Excel invoermogelijkheid ingediend worden. In de rapportageverplichting in het DLR zal het invoerbestand beschikbaar zijn voor download.

U vindt de taxonomie met de Release Notes en een handleiding op de DLR-pagina van de Statistiek website, onder het kopje Taxonomie specificaties.

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunt u contact opnemen met de Helpdesk Pensioenen (Rapportages_Pensioenfondsen@dnb.nl of 020-5246260).