17-04-2020 DNB publiceert validatiechecks voor line-by-line templates

DNB heeft alle validatiechecks voor de zogenoemde line-by-line-templates gepubliceerd. Deze validatiechecks hebben betrekking op de templates K208, K209 en K210.

Zie daarvoor de bestanden “FTK 2.1.0. Add-on assertions release 1.xlsx” en "FTK 2.1.0. Add-on assertions release 1.zip" onder de Taxonomie specificaties. 

De checks die betrekking hadden op de K208 waren al onderdeel van de FTK Taxonomie. Tijdens de migratiepilot is met die checks ervaring opgedaan.

Validatiechecks op de K209 en K210 zijn in de afgelopen maanden ontwikkeld en nieuw toegevoegd aan de FTK Taxonomie. Deze validatiechecks zijn vooralsnog uitsluitend signalerend van aard (en dus niet blokkerend).

Daarnaast zijn twee typen filing rules opgenomen in de validatiechecks. Die twee typen hebben betrekking op de notatiewijze voor beleggings-ID-codes (zoals ISIN) en LEI-codes. Validatieregels van dit type zijn blokkerend van aard.

DNB zal de komende maanden continu werken aan het verbeteren van deze validatiechecks. Input van rapporteurs is daarbij enorm behulpzaam en kan gestuurd worden naar rapportages_pensioenfondsen@dnb.nl. Ook eventuele vragen kunnen naar dit mailadres gestuurd worden.