17-04-2020 DNB publiceert validatiechecks voor line-by-line templates

DNB heeft alle validatiechecks voor de zogenoemde line-by-line-templates gepubliceerd. Deze validatiechecks hebben betrekking op de templates T24, T25 en T26. Zie daarvoor het excelbestand “PPI Assertions T24 T25 T26 Taxonomie 2_1_0.xlsx”.

De checks die betrekking hadden op de T24 waren al onderdeel van de PPI Taxonomie. Tijdens de migratiepilot is met die checks ervaring opgedaan.

Validatiechecks op de T25 en T26 zijn in de afgelopen maanden ontwikkeld en nieuw toegevoegd aan de PPI Taxonomie. Deze validatiechecks zijn vooralsnog uitsluitend signalerend van aard (en dus niet blokkerend).

Daarnaast zijn twee typen filing rules opgenomen in de validatiechecks. Die twee typen hebben betrekking op de notatiewijze voor beleggings-ID-codes (zoals ISIN) en LEI-codes. Validatieregels van dit type zijn blokkerend van aard.

DNB zal de komende maanden continu werken aan het verbeteren van deze validatiechecks. Input van rapporteurs is daarbij enorm behulpzaam en kan gestuurd worden naar rapportages_pensioenfondsen@dnb.nl. Ook eventuele vragen kunnen naar dit mailadres gestuurd worden.