28-02-2008 Vernieuwde rapportagemodellen voor Corep en Finrep beschikbaar

Vanaf donderdag 28 februari 2008 zijn de vernieuwde rapportagemodellen voor Corep en Finrep (inclusief nieuwe reken- en controleregels) beschikbaar in e-Line DNB .

DNB wijst u op een aantal verbeteringen van de CA-template (berekening toetsingsvermogen / totaal kapitaalbeslagen).

De templates ter berekening van zowel het krediet- als marktrisico zijn gekoppeld aan de CA-template. U dient deze formulieren als eerste in te vullen, waarna de uitkomsten automatisch overgenomen worden in de CA-template. Advies is om bij het invullen gebruik te maken van de rekenmodellen (zie hiervoor gebruikersdocumentatie). Voorlopig moet u de uitkomsten van de andere formulieren zelf overzetten naar het template.

Ook moet u de CA-template regel 2 (totaal kapitaalbeslagen) zelf invullen. Voor 50k ondernemingen (Limited License waiver) is dit bedrag gelijk aan regel 2a. Voor 730k ondernemingen die geopteerd hebben voor de Limited Activity waiver is dit bedrag gelijk aan regel 2b en voor ondernemingen die hebben geopteerd voor de Tijdelijke waiver dan wel het operationeel risico volgens de BIA danwel SA methode berekenen is dit bedrag gelijk aan regel 2c.

Meer informatie over hoe te rapporteren vindt u in de gebruikersdocumentatie.