24-09-2018 Release XBRL-taxonomie versie 1.0.2 FTK-rapportages voor pensioenfondsen inclusief een update van de validatieregels gepubliceerd

Release XBRL-taxonomie versie 1.0.2 FTK-rapportages inclusief een update van de validatieregels

Op 24 september 2018 heeft DNB versie 1.0.2 van de XBRL-taxonomie van de FTK-rapportages voor pensioenfondsen gepubliceerd. Deze release bevat een update van de set aan validatieregels ten opzichte van de begin september gepubliceerde versie 1.0.1. Zoals eerder aangekondigd blijft het begrippenkader ongewijzigd. De reden van deze update is dat DNB het belangrijk vindt dat de validatieregels zo optimaal mogelijk gebruikt worden tijdens de pilot van 1 tot en met 31 oktober waarbij een rapportage in XBRL-formaat of via de Excel invoermogelijkheid ingediend kan worden. Deze set aan validatieregels zal dan ook worden toegepast in deze pilot.

U vindt de taxonomie met de Release Notes en een handleiding op de DLR-pagina van de Statistiek website, onder het kopje Taxonomie specificaties.

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunt u contact opnemen met de Helpdesk Pensioenen (Rapportages_Pensioenfondsen@dnb.nl of 020-5246260).