29-06-2018 Release XBRL-taxonomie versie 1.0 PPI-rapportages voor premiepensioeninstellingen gepubliceerd

Release XBRL-taxonomie versie 1.0 PPI-rapportages

Op 29 juni 2018 heeft DNB versie 1.0 van de XBRL-taxonomie van de PPI-rapportages voor premiepensioeninstellingen gepubliceerd. Deze release bevat de definitieve versie van het begrippenkader en alle geplande validatieregels. Aan de hand van deze release kunnen premiepensioeninstellingen zich verder voorbereiden op het indienen van de toezichtrapportages via het Digitaal Loket Rapportages (DLR) op basis van het XBRL-formaat vanaf 2019.

U vindt de taxonomie met de Release Notes en een handleiding op de DLR-pagina van de Statistiek website, onder het kopje taxonomie specificaties.

Hoewel deze taxonomie voorzien is van alle validatieregels zal DNB de komende maanden doorgaan met het optimaliseren van deze regels. Begin september zal DNB een update van deze regels publiceren. Zoals eerder gecommuniceerd biedt DNB in oktober en november 2018 de mogelijkheid om een kwartaalrapportage in XBRL-formaat in te dienen. Premiepensioeninstellingen kunnen dan controleren of een ingestuurde XBRL-rapportage aan de validatieregels voldoet. De update van de validatieregels zal tevens toegepast worden voor deze pilot zodat premiepensioeninstellingen hun rapportages zo goed mogelijk kunnen testen.

Formulier gebaseerde invoermogelijkheid

DNB heeft voor de PPI-rapportages een formulier gebaseerde invoermogelijkheid via Excel ontwikkeld in het DLR. De bijbehorende invoerbestanden zullen eind juli gepubliceerd worden op onze website. In de rapportageverplichting in het DLR zal het invoerbestand eveneens beschikbaar komen voor download. Als premiepensioeninstellingen hiervan gebruik maken, hoeven zij zelf geen XBRL-instance te genereren.

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunt u contact opnemen met de Helpdesk Premiepensioeninstellingen (helpdesk-premiepensioeninstellingen@DNB.nl of 020-5243504).