19-12-2014 Update: EIOPA Tool for Undertakings (T4U) en taxonomie

Om het rapportageproces van Solvency II verzekeraars in Europa te ondersteunen, heeft EIOPA de Tool for Undertakings (T4U) ontwikkeld. Met deze Tool kunt u XBRL-bestanden genereren. Begin oktober hebben wij u per brief medegedeeld dat volgens de EIOPA-planning de tool medio december gereed zou zijn. Sinds 12 december is de T4U te downloaden vanaf de webpagina: http://t4u.eurofiling.info. Deze versie van de TfU is een Beta-versie en bevat nog niet alle functionaliteiten. In de komende periode voert EIOPA enkele verbeteringen door.

De XBRL-taxonomie (versie 1.5.2) die in de tool is geïmplementeerd, maar ook beschikbaar is voor verzekeraars die, zonder de T4U, zelf de XBRL-rapportages genereren, bevat nog enkele fouten. Het is de verwachting dat EIOPA begin januari 2015 een update van de T4U alsmede van de taxonomie (1.5.2b) zal opleveren. DNB volgt dit proces nauwlettend. Zodra wij bericht van EIOPA ontvangen zullen wij u informeren per e-mail alsmede via een nieuwsbericht op de e-Line DNB webpagina: http://www.dnb.nl/statistiek/eline-dnb/verzekeraars/index.jsp

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht dan kunt u contact opnemen met de help desk verzekeraars, via helpdesk-verzekeraars@dnb.nl of 020-5246290.