17-02-2015 Update: EIOPA Tool for Undertakings (T4U) en taxonomie (#3)


Zoals in het vorige bericht aangekondigd heeft EIOPA een nieuwe release van de T4U op basis van versie 1.5.2.b van de taxonomie beschikbaar gesteld via:

http://t4u.eurofiling.info.
 
EIOPA werkt momenteel aan de ontwikkeling van taxonomie versie 1.5.2.c. Deze versie bevat een beperkt aantal verbeteringen, waaronder de toevoeging van rij- en kolomnummers in de validatieregels. Dit verbetert het validatierapport dat de T4U oplevert. Volgens de EIOPA-planning wordt deze versie eind februari opgeleverd. Versie c van de taxonomie zal ook worden ingebouwd in een volgende release van de T4U. De verwachting is dat deze release van de tool medio maart beschikbaar zal komen. Versie c is van toepassing voor de Preparatory Guideline rapportages. Alle instellingen dienen op basis van deze versie te rapporteren.
 
Versie 1.5.2.c van de taxonomie is compatible met versie 1.5.2.b. Dit betekent dat bij gebruik van de T4U op basis van versie c het mogelijk blijft om de XBRL-output op basis van versie b te importeren. Vervolgens zal de tool alleen versie c van de taxonomie exporteren. Hierdoor blijft het goed mogelijk om op basis van versie b de voorbereidingen op de Preparatory Guidelines rapportages te continueren.
 
Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht dan kunt u contact opnemen met de helpdesk verzekeraars, via

helpdesk-verzekeraars@dnb.nl of 020-5246290.