iForum

De financiële wereld verandert steeds sneller onder invloed van technologische ontwikkelingen. Dit raakt alle partijen in het financieel ecosysteem. Met het iForum wil DNB de verbindende schakel en katalysator vormen tussen het financiële ecosysteem en DNB op het gebied van technologische innovatie.
Het iForum in 1 minuut bekijkt u hieronder
Video "iForum in 1 minuut"

Doel iForum

Met het iForum willen we gezamenlijke initiatieven realiseren die waarde creëren voor zowel de onder toezicht staande instellingen als voor DNB. Naast een structurele dialoog over de impact van technologische innovaties op de sector wil DNB deze waarde creëren door gezamenlijke pilots en experimenten op het snijvlak van technologie en toezicht.

Voorbeelden initiatieven

Denk hierbij aan experimenten met toepassing van (nieuwe) technologie, zoals gebruik van artificial intelligence op basis van toezichtsdata of verkenning van real-time toezicht. Dit kan de kansen en risico’s van technologische innovatie beter inzichtelijk maken, zowel voor de financiële sector als voor het toezicht van DNB. Een ander voorbeeld van de toegevoegde waarde voor de sector ziet op de beperking van de indirecte kosten van het toezicht van DNB door toepassing van digitalisering en technologie in het toezicht.

Nieuws

Start eerste initiatieven

We starten met de eerste initiatieven, mede op basis van een gezamenlijke prioritering met de sector. De lijst met initiatieven is hier te vinden. Interesse om hieraan mee te werken? Laat het ons voor 20 maart weten via iforum@dnb.nl.

Charter

De afgelopen maanden hebben we tijdens workshops met de sector stilgestaan bij het doel en de werking van het iForum. Dit is verwerkt in een oprichtingscharter. We vinden het belangrijk dat elke geïnteresseerde hierop input kan geven. Daarom ontvangen we graag feedback op het charter. Dit kan uiterlijk tot 20 maart via iforum@dnb.nl.

Kick-off iForum

Op 5 november 2019 vond de kick-off plaats. Bekijk hier de aftermovie voor een sfeerimpressie.