DNB stelt depositogarantiestelsel voor spaarders bij Icesave in werking.

Persbericht
Datum 9 oktober 2008

De Nederlandsche Bank (DNB) en het Ministerie van Financiƫn maken bekend dat bij Icesave Nederland, onderdeel van Landsbanki, lopende rekeningen, spaarrekeningen of bijzondere spaarrekeningen zoals termijndeposito's gedekt zijn tot een maximum van EUR 100.000 per rekeninghouder.

De Nederlandsche Bank zal de afwikkeling van de aanvragen verzorgen. Rekeninghouders hebben dus te maken met DNB en niet met de IJslandse autoriteiten. DNB zal zorgdragen voor een zo spoedig mogelijke uitbetaling van aanvragen.

DNB zal vanaf medio oktober alle rekeninghouders berichten over de wijze waarop een aanvraag onder het garantiestelsel wordt ingediend. Rekeninghouders die woensdag 22 oktober a.s. nog geen bericht van DNB hebben ontvangen, worden verzocht zich schriftelijk te melden via De Nederlandsche Bank, Postbus 98, 1000 AB te Amsterdam, onder vermelding op de enveloppe van het kenmerk 'Icesave'. U hoeft zich voor die tijd dus niet te melden bij DNB. Aanvragen die op een andere wijze worden ingediend dan door middel van de door DNB vastgestelde procedure, worden door DNB niet in behandeling genomen.

Nadere informatie over het depositogarantiestelsel is te vinden op de website van DNB. Voor vragen kunt u zich tot DNB wenden via e-mail, info@dnb.nl, en via de Infodesk van DNB, tel.nr. 0800 020 1068 (gratis).

Laatst gewijzigd: 13 oktober 2008

Dossier Icesave
Dossier Icesave