Nieuw Handhavingsbeleid toezichtrapportage DNB
Op 3 mei is de nieuwe beleidsregel ‘Handhavingsbeleid DNB voor tijdige indiening van toezichtrapportages’ in werking getreden.
Lees meerU gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:
De Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn is per 21 mei 2020 van kracht. Voor bestaande aanbieders, dat wil zeggen aanbieders die voor de inwerkingtreding van de Implementatiewet actief zijn, is een overgangsregeling opgenomen van zes maanden waarin zij niet aan de registratieverplichting hoeven te voldoen, noch aan de verplichting dat beleidsbepalers en eventuele houder(s) van een gekwalificeerde deelneming betrouwbaar en geschikt moeten zijn.
Voorwaarde is dat zij per inwerkingtreding van de wet een verzoek tot registratie en verzoek tot toetsing van de beleidsbepalers en de houder(s) van een gekwalificeerde deelneming hebben aangevraagd. Na deze zes maanden moet de registratie bij DNB zijn voltooid, anders dient de aanbieder alsnog zijn dienstverlening te staken. Dit is ook het geval indien blijkt dat door de aanbieder onvoldoende informatie is aangeleverd in het registratieproces, of indien het toetsingsproces nog loopt.
Tijdens de overgangsperiode dient de aanbieder zich wel te houden aan de overige verplichtingen van de Wwft zoals cliëntenonderzoek, transactiemonitoring en de meldplicht.
Sector(en)
Op 3 mei is de nieuwe beleidsregel ‘Handhavingsbeleid DNB voor tijdige indiening van toezichtrapportages’ in werking getreden.
Lees meerOp 1 mei 2022 treedt de Wet open overheid (Woo) in werking. De Woo heeft als doel overheden en semi-overheden transparanter te maken. Iedereen kan een Woo-verzoek indienen om publieke informatie te verkrijgen. Met de Woo komt de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) te vervallen.
Lees meerDNB heeft op 19 mei 2021 in een beslissing op bezwaar een heroverweging gedaan van een eerder genomen besluit waarin de naleving van de Sanctiewet 1977 door een aanbieder van cryptodiensten centraal stond.
Lees meer