Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Succesfactoren registratie proces

Factsheet

Iedereen die een registratie aanvraagt als aanbieder van cryptodiensten, wil dat dit traject zo snel mogelijk verloopt én wil geregistreerd worden. DNB doet er alles aan om het proces van de registratie zo soepel en snel mogelijk met u te doorlopen.

Gepubliceerd: 04 mei 2020

Bekijk eerdere versies in het archief

Zelf kunt u dit proces positief beïnvloeden. We hebben op een rij gezet hoe u dit kunt doen. Hiervoor hebben we gekeken naar aanvragen uit andere sectoren uit het verleden die voorspoedig verliepen en er de succesfactoren uitgefilterd. Duidelijk is dat aanvragen die compleet zijn en kwalitatief goed in elkaar zitten meer kans van slagen hebben.

De succesfactoren van een soepele aanvraag:

Goede voorbereiding

Het helpt als u weet wat er bij een aanvraag komt kijken en waarom en hoe we bepaalde zaken beoordelen. Op de website Open Boek Toezicht hebben we de nodige informatie voor u op een rij gezet:

  • Toelichting op het aanvraagformulier , waarin we per onderwerp aangeven wat we van u verwachten.
  • Onderzoek ook goed of voor de activiteiten van uw onderneming wel een registratie vereist is, bijvoorbeeld met behulp van een juridisch adviseur (tip!).
  • Gaat het om een complexe aanvraag? Dan raden wij u aan contact met ons op te nemen voor vooroverleg.
  • Indien uw voorgenomen activiteiten meerdere aanvragen vereisen (bijvoorbeeld ook een aanvraag als vrijgesteld betaaldienstverlener) raden wij u aan contact met ons op te nemen voor vooroverleg in verband met de samenloop.

Volledige aanvraag

Het klinkt als een open deur, maar als een aanvraag niet compleet is, kunnen wij niet beginnen met de beoordeling van de aanvraag en vragen we aanvullende informatie bij u op. Dit kost extra tijd. Zorg dus voor een volledige aanvraag. In het aanvraagformulier en de toelichting leest u hier alles over. Daarbij geldt dat naast de registratieaanvraag, ook de aanvragen voor persoonstoetsingen moeten zijn ingediend.

Kwalitatief goede aanvraag

Als u uw aanvraag goed onderbouwt en daarbij per onderdeel laat zien waarom u voldoet aan de vereisten, stelt u ons in staat alle aspecten snel te beoordelen. Met kwalitatief goede informatie levert u in feite een sterke bewijsvoering bij uw aanvraag en kan het proces sneller verlopen. 

Bijstand door adviseur

In de praktijk zien we dat de ingediende aanvraag vaak volledig en kwalitatief beduidend beter is als de aanvrager zich laat bijstaan door een expert, bijvoorbeeld een juridisch adviseur of een accountant. Een complete en goed onderbouwde aanvraag kunnen wij sneller en beter beoordelen. Daarbij geldt uiteraard dat de aanvrager verantwoordelijk blijft voor de inhoud van de aanvraag en in staat moet zijn deze inhoudelijk toe te lichten.

Download

Ontdek gerelateerde artikelen