Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Stel filter in

Filters
Actieve filters

99 resultaten

 • Nationale implementatie richtlijn kapitaalvereisten

  De aangepaste richtlijn kapitaalvereisten voor banken en beleggingsondernemingen is geïmplementeerd in de Nederlandse wetgeving. Deze richtlijn is – o.a. tezamen met de herziening van de verordening kapitaalvereisten (CRRII) – onderdeel van het Bankenpakket dat is gepubliceerd in juni 2019.

  Lees meer
 • Brexit update

  Op 24 december 2020 hebben de EU en het VK een akkoord gesloten over de toekomstige handelsrelatie. DNB verwelkomt dit akkoord mede vanwege het belang van het VK als handelspartner van de EU, en in het bijzonder Nederland.

  Lees meer
 • Terugkoppeling onderzoek vrijgestelde betaalinstellingen

  Uit onderzoek van DNB blijkt dat een deel van de vrijgestelde betaalinstellingen niet aan de voorwaarden voor vrijstelling voldeed en dat 84% van de respondenten niet in voldoende mate of in beperkte mate voldeed aan de vereisten van de Wwft en Sw.

  Lees meer
 • Update PSD2

  DNB geeft gevolg aan de opinie van de EBA over het tegengaan van obstakels bij API’s. Verder verwacht DNB van alle betaaldienstverleners dat ze sterke cliëntauthenticatie toepassen. 

  Lees meer
 • Q&A cadeaukaarten

  Wegens onduidelijkheid in de financiële sector over de identificatie- en verificatieverplichtingen van de gebruikers van verschillende cadeaukaarten, heeft DNB besloten een Q&A op te stellen waarin deze vragen geadresseerd worden

  Lees meer
 • Aankondiging thema-onderzoek gaming en gambling

  DNB zal de komende maanden een thema-onderzoek uitvoeren naar gaming en gambling. Hiertoe zijn een negental betaalinstellingen die merchants bedienen die actief zijn de gaming en/of gambling geselecteerd. Deze betaalinstellingen zullen binnenkort hierover nader worden bericht.

  Lees meer