Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Toezicht op verzekeraars

In dit hoofdstuk van Open Boek Toezicht vindt u een overzicht van beleidsuitingen door DNB die relevant zijn voor verzekeraars.

Om een overzicht te creëren is er een PDF beschikbaar waarin de door DNB gepubliceerde beleidsuitingen voor verzekeraars zijn opgenomen. De opgenomen beleidsuitingen zijn gesorteerd naar onderwerp. Door middel van de betreffende tabbladen kan gezocht worden op onderwerp. De individuele beleidsuitingen zijn aanklikbaar en verwijzen naar de betreffende DNB webpagina. Dit document is bedoeld als een hulpmiddel voor gebruikers van Open Boek toezicht.

Het overzicht is mogelijk niet volledig. De lijst wordt periodiek geactualiseerd maar kan achterlopen op DNB OBT webpagina’s. De website van DNB is actueel en daarom ook leidend. Er wordt gewerkt met een versiebeheer. Op de eerste pagina staat aangegeven welke versie momenteel in gebruik is door middel van een datum. Oudere versies blijven beschikbaar op deze pagina.

Het document is hier te vinden. Deze beleidsuitingen kunt u ook via de zoekmachine rechtsboven op deze pagina vinden.

DNB publiceert beleid in enkele verschillende vormen zoals een toezichthouderregeling, beleidsregel, Q&A en Good Practice. Het doel en de status van deze uitingen verschilt. Wat de (juridische) status is van deze beleidsuitingen kunt u lezen in de leeswijzer beleidsuitingen DNB.

Transitie Wet toekomst pensioenen

Beleidsuitingen per thema: 

Solvency II: overzicht aanvragen