Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

DNB Cashcentrum

De Nederlandsche Bank (DNB) verplaatst haar goudkluis en bankbiljettenbedrijf. Van ons hoofdkantoor in Amsterdam naar defensieterrein Camp New Amsterdam in Zeist. Hier bouwen we het DNB Cashcentrum.

Waarom we het DNB Cashcentrum bouwen

Met het DNB Cashcentrum hebben we straks een gloednieuw gebouw met state-of-the-artbeveiliging voor de opslag van geld en goud. Ook is het DNB Cashcentrum goed bereikbaar voor de geldtransporten van en naar DNB. En een ander voordeel: door de verhuizing van goud en geld hoeven we ons hoofdkantoor straks minder streng te beveiligen. Daardoor kunnen we het een veel opener karakter geven.

Het cashcentrum in Zeist van bovenaf

Functies DNB Cashcentrum

Het DNB Cashcentrum krijgt de volgende functies:

  • We slaan er goud, bankbiljetten en munten op
  • We controleren en sorteren er eurobankbiljetten
  • Vanuit het DNB Cashcentrum leveren we bankbiljetten en munten aan waardevervoerders. Die brengen ze vervolgens naar banken, geldautomaten en winkels
  • In het Nationaal Analysecentrum onderzoeken en registeren we valse bankbiljetten en munten.

Hoofdkantoor wordt verbouwd

De bouw van het DNB Cashcentrum valt samen met de renovatie van ons hoofdkantoor in Amsterdam. Dat is meer dan 50 jaar oud en technisch op. De komende jaren wordt het grondig vernieuwd. Daarnaast krijgt ons hoofdkantoor een open karakter, met een groot openbaar gedeelte. Dit wordt mogelijk doordat goud en geld verhuizen.

Lees meer over renovatie DNB

Goud en geld tijdelijk ergens anders

Vanwege de renovatie van ons hoofdkantoor zitten goud en geld momenteel op een tijdelijke locatie in Haarlem. Daar blijven ze tot het DNB Cashcentrum klaar is. Naar verwachting is dat in 2023.