Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Zowel uw privérekeningen als zakelijke rekeningen zijn beschermd tot EUR 100.000. Als u een bedrijf heeft, hangt de maximale bescherming wel af van de vorm van uw onderneming.

Geld op zakelijke rekeningen beschermd

Bent u een zzp’er of een ondernemer met een eigen zaak? Ook geld op de zakelijke rekeningen is beschermd. Om de bescherming van het geld van uw onderneming te bepalen moet u eerst weten wat de rechtsvorm is.

Eenmanszaak

Heeft u een eenmanszaak, dus zonder rechtspersoonlijkheid, dan wordt het geld op uw zakelijke rekening opgeteld bij uw privérekening. U bent dan voor het totaal beschermd tot EUR 100.000 per persoon, per bank.

Besloten Vennootschap (BV)

Is uw onderneming een BV? Dan heeft deze rechtspersoonlijkheid en is uw onderneming apart van uw privérekeningen beschermd tot EUR 100.000.

Rekenvoorbeeld

Met een voorbeeld verduidelijken we hoe u en uw bedrijf beschermd zijn.

U heeft een zakelijke rekening

Heeft u als zzp’er een zakelijke rekening met EUR 90.000 en een privérekening met EUR 20.000 bij dezelfde bank? Dan worden de bedragen bij elkaar opgeteld. Van het totaalbedrag van EUR 110.000 krijgt u dan EUR 100.000 vergoed.

Als uw bedrijf een BV is, tellen deze rekeningen niet bij elkaar op. U krijgt dan EUR 20.000 terug voor uw privérekening. En uw onderneming krijgt EUR 90.000 terug voor de zakelijke rekening.