Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Geldt depositogarantie ook voor mijn bedrijf?

Zowel uw privérekeningen als zakelijke rekeningen zijn beschermd tot € 100.000. Als u een bedrijf heeft, hangt de maximale bescherming wel af van de vorm van uw onderneming.

Geld op zakelijke rekeningen beschermd

Bent u een zzp’er of een ondernemer met een eigen zaak? Ook geld op de zakelijke rekeningen is beschermd. Om de bescherming van het geld van uw onderneming te bepalen moet u eerst weten wat de rechtsvorm is.

Eenmanszaak

Heeft u een eenmanszaak, dus zonder rechtspersoonlijkheid, dan wordt het geld op uw zakelijke rekening opgeteld bij uw privérekening. U bent dan voor het totaal beschermd tot € 100.000 per persoon, per bank.

Besloten Vennootschap (BV)

Is uw onderneming een BV? Dan heeft deze rechtspersoonlijkheid en is uw onderneming apart van uw privérekeningen beschermd tot € 100.000.

Rekenvoorbeeld

Met een voorbeeld verduidelijken we hoe u en uw bedrijf beschermd zijn.

Swipe onderstaande tabel om meer kolommen te zien.
U heeft een zakelijke rekening

Heeft u als zzp’er een zakelijke rekening met € 90.000 en een privérekening met € 20.000 bij dezelfde bank? Dan worden de bedragen bij elkaar opgeteld. Van het totaalbedrag van € 110.000 krijgt u dan € 100.000 vergoed.

Als uw bedrijf een BV is, tellen deze rekeningen niet bij elkaar op. U krijgt dan € 20.000 terug voor uw privérekening. En uw onderneming krijgt € 90.000 terug voor de zakelijke rekening.

Ontdek gerelateerde artikelen