Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Oud-DNB-directeur Job Swank benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Nieuws

Gepubliceerd: 28 september 2021

Job Swank

Job Swank, oud-directeur van De Nederlandsche Bank, is dinsdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Swank krijgt zijn onderscheiding voor zijn buitengewone inzet, als DNB-directeur, als hoogleraar en in tal van andere functies, voor de financiële stabiliteit en duurzame nationale en internationale welvaart.

De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door minister-president Mark Rutte. Dat gebeurde in aanwezigheid van Swanks familie en van Klaas Knot (president DNB) en Wim Kuijken (voorzitter raad van commissarissen DNB).

DNB-president Klaas Knot: “Job heeft zich op buitengewone wijze ingezet voor de publieke zaak. Met zijn enorme wetenschappelijke kennis, zijn onafhankelijke denken en zijn vermogen om stakeholders met elkaar te verbinden, is hij van grote waarde geweest op tal van financieel-economische beleidsterreinen. Van het gezond maken van de overheidsfinanciën en het toekomstbestendig maken van het pensioenstelsel tot het weerbaarder maken van de banken.”

Job Swank was directielid van De Nederlandsche Bank (DNB) tot 1 juli jl., toen hij uit zijn functie terugtrad in verband met langdurige ziekte. Hij was verantwoordelijk voor de divisies Economisch Beleid en Onderzoek, Financiële Stabiliteit, Financiële Markten, Betalingsverkeer & Marktinfrastructuur, Chartaal Betalingsverkeer en de divisie Statistiek. Daarnaast was hij van 2004 tot 2020 kroonlid van de Sociaal Economische Raad en lid van diverse commissies van de SER. Swank was tevens sinds 2002 deeltijd hoogleraar bij de vakgroep Algemene Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lees hier de speech van Klaas Knot.

Ontdek gerelateerde artikelen