Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Ons laatste nieuws direct in uw mail ontvangen? 
Dat kan met de DNB Nieuwsservice.

Meld u aan

Nieuwe DNB-podcast met Klaas Knot

Nieuws

Hoe zorgen we dat de economie van ons land ook de komende jaren goed blijft draaien? In de eerste twee afleveringen van onze nieuwe podcastreeks praten we hierover met Klaas Knot.

Gepubliceerd: 14 maart 2024

Karima El Malki en Ruud Slotboom

De Nederlandse economie is de afgelopen jaren bijzonder succesvol geweest. ‘Wij zijn een magneet geweest voor allerlei vormen van bedrijvigheid en economische activiteit', zegt Knot. ‘Maar dat groeimodel loopt nu tegen zijn capaciteitsgrenzen aan.’ 

Keuzes maken voor groei 

Op veel plekken knelt het. Knot: ‘Denk aan fysieke ruimte, stikstofruimte, het elektriciteitsnet, de arbeidsmarkt en het openbaar vervoer gedurende de spits. Dit betekent dat wij alleen maar kunnen blijven groeien als we keuzes maken.’ 

Oplossingen voor vier dossiers 

Die keuzes moeten op allerlei terreinen worden gemaakt. In de nieuwe podcastserie ‘De snelheid van geld’ bespreken we de uitdagingen op vier  dossiers: overheidsfinanciën, klimaat, wonen en werken. Met verschillende experts van binnen en buiten De Nederlandsche Bank buigen presentatoren Karima El Malki en Ruud Slotboom zich over de mogelijke oplossingen.  

Adviezen voor Den Haag 

Als een van de adviseurs zat Knot eerder dit jaar aan tafel bij de formatiegesprekken, en kon hij aangeven welke uitdagingen hij zag voor het nieuwe kabinet. We spraken hem kort na dat gesprek en vroegen welke onderwerpen hij daar uitlichtte en welke adviezen DNB op die gebieden heeft. 

Beluister de gesprekken met Klaas Knot

Aflevering 1: Klaas Knot over bezuinigingen en duurzaamheid

Aflevering 2: Klaas Knot over woningmarkt en arbeidsmarkt

 

Dit is de tweede reeks in de podcastserie De snelheid van geld. De eerste reeks afleveringen gaat over alles wat je met geld kunt doen. En wat geld met ons doet. En die vind je hier.  

Fragment uit de eerste aflevering:

Ontdek gerelateerde artikelen