Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Podcasts en verdieping: haal meer uit de DNB-nieuwsservice

Nieuws

Met geld komt u een heel eind in het leven, maar met kennis komt u verder. De Nederlandsche Bank heeft ontzettend veel kennis in huis en deelt die graag met u via de nieuwsservice. Het abonnement daarop heeft u al, maar wist u dat u de inhoud van deze e-mails volledig zelf kunt samenstellen?

Gepubliceerd: 08 mei 2024

Twee jonge collega’s op het werk delen informatie uit achter de computer.

Bijvoorbeeld als u een getallenvreter bent. DNB volgt de ontwikkelingen binnen de financiële sector op de voet, verzamelt veel data en publiceert hier met enige regelmaat over. Door u in te schrijven op ‘nieuws’ bent u de eerste met wie we deze data delen. Een voorproefje is dit artikel over het aantal groene beleggingsproducten die in 2023 werden verkocht in Nederland

Zoals u van ons gewend bent, laat DNB het u via de nieuwsservice direct weten als er iets verandert in uw vakgebied. Maar wist u dat wij geregeld bijeenkomsten organiseren die voor u leerzaam kunnen zijn? Met een aanmelding op sectorspecifiek nieuws, mist u nooit meer een uitnodiging. Overigens zullen we het aan niemand doorvertellen als u zich aanmeldt voor berichten die niet over uw specifieke sector gaan maar waar u wel over geïnformeerd wilt blijven.

Verdieping en wetenschap

Tussen alle updates door krijgt u van DNB ruimschoots de gelegenheid om op adem te komen. Met een aanmelding voor de sectie ‘achtergrond', krijgt u verdiepende verhalen en podcasts in uw mailbox. Daarin duiken experts van DNB of daarbuiten in onderwerpen die om uitleg vragen. Zoals in dit artikel, waarin we de vraag beantwoorden of een dalende inflatie betekent dat producten en diensten goedkoper worden. Spoiler: dat is niet zo, maar we leggen wel helder uit waarom.

Voor liefhebbers van stevig leesvoer zijn er wetenschappelijke stukken. Ook die kunt u via de nieuwsservice direct in uw mailbox ontvangen. Bijvoorbeeld deze waarin DNB-economen Gabriele Galati en Maarten van Rooij samen met twee wetenschappers de vraag beantwoorden of en als ja hoe centrale banken de inflatieverwachtingen van consumenten kunnen beïnvloeden.

Podcasts

Als u geen tijd of zin hebt om te lezen, hebben we nog een andere leuke verrassing voor u: podcasts. Daar hebben we een reeks van. Neem deze waarin DNB-bestuurslid Olaf Sleijpen en NRC-journalist Maarten Schinkel het nieuwe kabinet aansporen om stevig de uitgaven te beperken. In de aflevering die wordt gepresenteerd door Ruud Slotboom en Karima el Malki, leggen ze in toegankelijk Nederlands uit waarom dat volgens hen nodig is.

Lezen, luisteren of de verdieping opzoeken: de medewerkers van DNB zorgen ervoor dat u zich geen moment hoeft te vervelen. Vink via het linkje ‘gegevens wijzigen’ onder dit mailtje de thema’s aan die u interesseren en laat die kennis maar uw kant op komen.

Ontdek gerelateerde artikelen