Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Martin van Rijn benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van DNB per 1 juni 2023

Persbericht

Op voordracht van de raad van commissarissen (RvC) van De Nederlandsche Bank heeft minister van Financiën Sigrid Kaag namens aandeelhouder de Nederlandse staat, besloten tot de benoeming van Martin van Rijn als voorzitter van de RvC. Hij volgt Wim Kuijken op die na afloop van zijn zittingstermijn per 1 juni 2023 terugtreedt.

Gepubliceerd: 30 maart 2023

Martin van Rijn

Van Rijn heeft een uitgebreide ervaring in zowel de publieke als private sector. Hij is momenteel voorzitter van Aedes, de vereniging van woningcorporaties. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waar zijn zittingstermijn per 24 mei 2023 afloopt. Van Rijn was eerder staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en bekleedde verschillende directiefuncties in de zorgsector. Tevens was hij CEO bij pensioenuitvoerder PGGM. Gedurende de coronapandemie was hij korte tijd minister voor Medische Zorg. Kuijken treedt na 11 jaar, waarvan hij 8 jaar voorzitter was, terug als commissaris.

President Klaas Knot, richt zich graag tot beiden: “We willen Wim zeer bedanken voor zijn toewijding en inzet. Hij heeft als voorzitter een belangrijke bijdrage geleverd aan de continuïteit en stabiliteit van DNB. We zullen de uitstekende samenwerking met Wim nog enkele maanden voortzetten en wensen hem het allerbeste voor de toekomst. Tegelijkertijd heet ik met groot genoegen Martin van Rijn welkom. Met zijn komst blijft maatschappelijke en bestuurlijke ervaring en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen sterk vertegenwoordigd binnen de RvC. Met zijn ervaring bij PGGM en de AFM heeft hij brede kennis van de financiële sector vanuit verschillende perspectieven.”

Wim Kuijken: "Na drie jaar commissaris van overheidswege te zijn geweest en na twee benoemingstermijnen als voorzitter, is het moment gekomen om terug te treden en afscheid te nemen als commissaris van DNB. De directie en de medewerkers van DNB kunnen trots zijn op de geleverde prestaties in turbulente tijden. DNB ligt goed op koers. Met Martin verwelkomen we een zeer deskundige en ervaren voorzitter en kan ik met een gerust hart het stokje overdragen. Namens alle commissarissen wens ik hem veel succes in zijn nieuwe rol."

Van Rijn zegt vereerd te zijn om zijn nieuwe rol te mogen vervullen. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de andere commissarissen, de directie en de medewerkers van DNB om de stabiliteit en de integriteit van het Nederlandse financiële systeem te waarborgen.”

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corina Ruhe, 06 – 554 18 351.

Ontdek gerelateerde artikelen