Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

20-09-2021 DNB wijzigt methodiek xBRL-enumeraties

In alle huidige DNB taxonomieën wordt het QNameItemType gebruikt voor enumeraties. Deze benadering is overgenomen van EBA en EIOPA in een tijd waarin dit een gebruikelijke methodiek was. In de xBRL International specificatie biedt dit datatype echter geen restrictie op specifiek te rapporteren waarden, wat bij een enumeratie wel gewenst is. Sinds de introductie van het enumerationItemType door xBRL international is er een passender data type en, in navolging van EBA en EIOPA, wil DNB voortaan dit type gaan gebruiken voor enumeraties. Dit zal gelden voor alle huidige en toekomstige taxonomieën.

Wijziging

DNB zal per 1 januari 2022 alle enumeraties voortaan enumerationItemType maken en dit met terugwerkende kracht, dus ook voor alle bestaande enumeraties toepassen. Deze wijziging wordt in één keer doorgevoerd en wordt zichtbaar in de te publiceren DNB Data Dictionary en in nieuw te publiceren XBRL-taxonomieën.

DNB zal oude publicaties van DNB reporting frameworks en DNB taxonomy packages niet opnieuw publiceren. Deze wijziging heeft geen impact op xBRL-instances en rapportages die ingestuurd worden in Excelformaat. De wijziging heeft ook geen impact op herrapportages.

In deze bijlage staan vragen en antwoorden (Q&A) en voorbeelden van de wijziging in de DNB Data Dictionary. 

Reageren

Omdat het gebruik van enumerationItemType volgens de xBRL international standaard is, verwacht DNB dat ondersteunende software hier geen problemen van ondervindt. Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen of zorgen hebben, neem dan uiterlijk 1 november 2021 contact op via xbrl@dnb.nl.

Vervolg

DNB heeft het voornemen om de wijziging per 1 januari 2022 voor alle DNB taxonomieën door te voeren en een nieuwe Data Dictionary te publiceren op www.dnb.nl.

Bijlage Wijziging Enumerationitemtype

209KB PDF
Download Bijlage Wijziging Enumerationitemtype