Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

13-12-2021: DNB publiceert update MESRAP taxonomie versie 2.1.0

  • DNB heeft een update van de MESRAP taxonomie gepubliceerd, versie 2.1.0. Onder Taxonomie versie 2.1.0 vindt u dit gehele taxonomiepakket (zie Gebruikersdocumentatie MESRAP), inclusief release notes met de belangrijkste wijzigingen.
    Een overzicht van alle wijzigingen ten opzichte van versie 2.0.0 met bijbehorende toelichting is beschikbaar onder Overige gebruikersdocumentatie (zie het bestand Wijzigingen MESRAP Taxonomieversie 2.0.0).
    Deze taxonomie is van toepassing voor rapportages vanaf rapportagekwartaal (dus over) het eerste kwartaal van 2022.
  • Tevens is de Handleiding aangepast aan de nieuwe taxonomie, met ook een aantal andere wijzigingen.
  • Voor testrapportages zijn test MESRAP-‘rapportageverplichtingen’ in DLR beschikbaar conform de nieuwe taxonomie. Deze staan bij de periode 30-06-2021. Rapporteurs wordt verzocht van deze testrapportage gebruik te maken. U kunt voor deze periode geen testrapportage insturen met de oude taxonomie. Ook kunt u geen testrapportage volgens de nieuwe taxonomie inzenden voor de periode 31-03-2021. Het is belangrijk dat rapporteurs een testrapportage – met realistische gegevens - insturen om onverwachte problemen bij de eerste inzending te voorkomen.
  • Tot slot is ook een nieuwe versie van de vertaaltabellen (mappings) gepubliceerd van instrumenten in de huidige DRA-rapportage naar MESRAP voor bepaalde financiële sectoren (verzekeraars, pensioenfondsen, beleggingsinstellingen en overige financiële instellingen; deze laatste voor profiel OFK), in het bestand Mapping DRA MESRAP Voor IF, PF IC OFI V2 te vinden in afzonderlijke werkbladen.