Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Aangepaste rapportagevereisten IF Class 2 rapportage

Vanaf nu dienen klasse 2 beleggingsondernemingen altijd te rapporteren over het valutarisico op sheet C22.00. Zelfs wanneer geen buitenlandse valuta worden aangehouden.

Gepubliceerd: 27 juni 2024

Kantooromgeving

In de taxonomie voor de IF Class 2 rapportage heeft de EBA een nieuw rapportagevereiste opgelegd, dat van toepassing is op de klasse 2 beleggingsondernemingen. Vanaf de rapportageperiode 31 December 2023 dient tabel C22.00 altijd op “positive” te staan in de Table of Contents (TOC), ook indien u geen buitenlandse valuta aanhoudt. In dit geval dient u enkel de tabel op “positive” te zetten en kunt u de tabel leeg laten. Gezien de wijziging van toepassing is op rapportageperiode 2023Q4, is een herrapportage verplichting aangemaakt over deze periode voor instellingen die dit nog niet hebben gedaan. De invoertemplate is ongewijzigd gebleven bij de invoer van deze wijziging.

Op de website van de EBA kunt u meer informatie vinden over de taxonomie, inclusief de “Implementing Technical Standards” (ITS), waarin onder andere beschreven staat wat verwacht wordt in tabel C22.00. Mocht u vragen hebben kunt u contact opnemen via beleggingsonderneming.rap@dnb.nl.

Ontdek gerelateerde artikelen