Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

AFM en DNB organiseren op 5 juli een symposium over de impact van AI op de financiële sector en het toezicht daarop

De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) organiseren op vrijdag 5 juli (09:30-14:30u) een symposium over de impact van kunstmatige intelligentie (AI) op de financiële sector en het toezicht. In het voorjaar publiceerden de toezichthouders al een gezamenlijk  rapport over dit onderwerp.  

Gepubliceerd: 21 juni 2024

AI

Tijdens het symposium gaan zij graag verder in gesprek met professionals in de financiële sector met kennis van AI en betrokkenheid bij AI-gerelateerde werkzaamheden. Herkent u zichzelf hierin? Dan nodigen AFM en DNB u graag uit bij dit symposium aanwezig te zijn.   

Doel van het symposium  

Het symposium, dat plaatsvindt op het kantoor van DNB (Spaklerweg 4, Amsterdam), wordt geopend door Laura van Geest, bestuursvoorzitter van de AFM, en afgesloten door Steven Maijoor, voorzitter toezicht van DNB. Het programma omvat inspirerende keynotes, boeiende paneldiscussies en veel netwerkmogelijkheden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het verantwoord gebruik van AI, fairness in AI en de gevolgen van de AI-Verordening. Het exacte programma zal binnenkort worden gedeeld via onze sociale media-kanalen. Het doel van het symposium is om het gesprek met de sector aan te gaan en tot concrete aanknopingspunten te komen voor de praktische toepassing van bestaande en aankomende wet- en regelgeving omtrent AI.   

Inschrijven  

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor dit besloten symposium. Professionals in de financiële sector met kennis van AI en betrokkenheid bij AI-gerelateerde werkzaamheden kunnen zich inschrijven via deze link. Toelating geschiedt op volgorde van aanmelding. Zodra het maximale aantal aanwezigen is bereikt, updaten wij dit bericht. 

Update: het maximaal aantal aanmeldingen voor het symposium is bereikt, er is geen wachtlijst.

De impact van AI op de financiële sector en het toezicht

637KB PDF
Download De impact van AI op de financiële sector en het toezicht

Ontdek gerelateerde artikelen