Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Nieuwe divisiedirecteuren bij DNB

Nieuwsbericht toezicht

Aerdt Houben wordt op 1 maart de nieuwe divisiedirecteur bij Toezicht Europese Banken, Pieter-Reinier Maat volgt hem op bij Financiële Markten en Lex van ’t Spijker is de opvolger van Maat bij de divisie Toezicht Nationale Instellingen.

Gepubliceerd: 05 februari 2024

De Nederlandsche Bank

Aerdt Houben

Aerdt Houben wordt op 1 maart de nieuwe divisiedirecteur bij Toezicht Europese banken (EUBA). Hij volgt Thijs van Woerden op, die vertrekt naar de Europese Centrale Bank. Houben heeft de afgelopen jaren leiding gegeven aan de divisie Financiële Markten (FM), ofwel de bank van de centrale bank. Daarvoor had hij leidinggevende posities bij Financiële stabiliteit, Toezicht strategie en Monetair beleid. Aan het begin van zijn loopbaan werkte hij bij het IMF. Houben studeerde en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en is hoogleraar ‘Financiële instituties en beleid’ aan de Universiteit van Amsterdam.

Pieter-Reinier Maat

Pieter-Reinier Maat volgt Aerdt Houben op bij de divisie Financiële Markten (FM). Hij heeft de afgelopen jaren leiding gegeven aan de divisie Nationale Instellingen (NATIN), waar toezicht wordt gehouden op de banken die niet onder direct toezicht van de ECB vallen, op betaalinstellingen en op beleggingsondernemingen. Maat begon zijn carrière in 2000 als trainee “markets” bij ABN AMRO en zijn eerste rol was krediethandelaar. In 2004 verhuisde Maat naar Londen, waar hij diverse leidinggevende functies heeft bekleed op de dealingrooms van ABN AMRO en RBS. In 2016 trad hij in dienst bij DNB. Maat is voorzitter van de Beleggingscommissie van DNB. Hij heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lex van ’t Spijker

Lex van ’t Spijker wordt waarnemend divisiedirecteur bij Toezicht Nationale Instellingen (NATIN). Hij is op dit moment afdelingshoofd Toezicht Middelgrote banken. Na afronding van zijn studie bedrijfseconomie (cum laude) begon hij bij DNB als beleidsmedewerker Toezicht. Van ‘t Spijker vervulde vervolgens diverse managementfuncties bij Toezicht Beleid, Toezicht Internationale Banken en Toezicht Verzekeraars. Lex van ’t Spijker gaat per 1 september 2024 met pensioen.

Ontdek gerelateerde artikelen