Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Good Practice inrichting compliancefunctie bij pensioenfondsen

Consultatie Toezicht

DNB heeft in 2021 een inventariserend onderzoek gedaan naar de inrichting van de compliancefunctie bij pensioenfondsen. Uit dit onderzoek kwam een aantal voorbeelden (good practices) naar voren die naar het oordeel van DNB een goede invulling geven aan DNB’s verwachtingen over de inrichting van de compliance functie. Om de sector te helpen invulling te geven aan het inrichten van de compliancefunctie, heeft DNB een good practice-document opgesteld.

Gepubliceerd: 02 mei 2024

Bekijk eerdere versies in het archief

De 'Good Practice Inrichting compliancefunctie bij pensioenfondsen' bevat suggesties of aanbevelingen voor onder toezicht staande instellingen. Dit document geeft voorbeelden van mogelijke toepassingen die naar het oordeel van DNB goede invulling geven aan de verplichtingen uit wet- en regelgeving. De voorbeelden zijn indicatief van aard en instellingen zijn vrij om een andere toepassing te kiezen, zo lang men anderszins voldoet aan de wet- en regelgeving.

Consultatiereacties en feedbackstatement

Deze good practice is tot stand gekomen na consultatie van de sector. Hieronder treft u de consultatiereacties en het feedbackstatement. In het feedbackstatement geeft DNB aan hoe DNB de reacties heeft verwerkt en of een reactie heeft geleidt tot aanpassing van het geconsulteerde concept.

Ontdek gerelateerde artikelen