Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Toelichting Klaas Knot op DNB-ramingen in Catshuisoverleg

Achtergrond

Wat is de stand van onze economie, hoe kijken we naar de ontwikkelingen van de inflatie, op de woningmarkt, de arbeidsmarkt en de energietransitie? Klaas Knot ging hierover op 21 december in gesprek met onder meer premier Rutte en minister Kaag. Benieuwd naar zijn presentatie en adviezen voor het kabinet? 

Gepubliceerd: 22 december 2022

Klaas Knot komt aan bij het Catshuis op 21 december

Klaas Knot komt aan bij het Catshuis op 21 december

Op 19 december publiceerden we onze ramingen voor de Nederlandse economie voor de komende twee jaar. In een Catshuissessie in Den Haag presenteerde DNB-president Klaas Knot de jongste inzichten aan minister-president Mark Rutte, minister van Financiën Sigrid Kaag en een aantal andere bewindslieden. Hij deed dat aan de hand van onderstaande presentatie (zie download onderaan de pagina). 

Meerdere experts, onder wie behalve Knot ook CPB-directeur Pieter Hasekamp en een aantal economen, brachten in het Catshuis hun visie op de economische ontwikkelingen in.

Onze ramingen voor de Nederlandse economie

Elk half jaar publiceren we onze ramingen en analyses voor de Nederlandse economie in het rapport: Economische Ontwikkelingen en Vooruitzichten (EOV). Op basis van deze inzichten, geven we adviezen over economische vraagstukken aan het kabinet en andere beleidsmakers. In het rapport zelf vind je ook de onderbouwing van onze adviezen.

 De inzichten worden ook op Europees niveau benut: de Europese Centrale Bank (ECB) neemt onze ramingen, net als die van andere centrale banken, mee in het ECB-rapport over de economische vooruitzichten voor het eurogebied. Daarmee dragen onze ramingen bij aan de besluitvorming van de ECB over het monetaire beleid.

Presentatie Catshuissessie

1MB PDF
Download Presentatie Catshuissessie

Ontdek gerelateerde artikelen