Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Renovatie DNB-gebouw Frederiksplein door architect Francine Houben

Nieuws

Gepubliceerd: 09 november 2018

Artist impression van hoe het hoofdkantoor van DNB eruit ziet na de verbouwing

Na een Europese aanbesteding is architectenbureau Mecanoo uit Delft geselecteerd voor de grondige renovatie van het DNB-gebouw aan het Frederiksplein.

DNB is verheugd dat Francine Houben en haar team met DNB samen het ontwerp gaan maken en verwezenlijken. Mecanoo heeft vergelijkbare projecten gerealiseerd, zoals Eurojust in Den Haag en het Paleis van Justitie in Córdoba. Daarnaast renoveert Mecanoo momenteel grote publieke gebouwen, zoals de Martin Luther King Jr. Memorial Library in Washington en de Public Library in New York. De winnende inzending van Mecanoo is tot stand gekomen in samenwerking met Skonk Works en IGG Bouweconomie.

Tijdlijn

Met de selectie van de architect kan het ontwerp van de renovatie in 2019 verder vorm krijgen. DNB verhuist begin 2020 naar de tijdelijke locatie aan de Spaklerweg 4 in Amsterdam (het Tooropgebouw), waarna de renovatie daadwerkelijk kan beginnen. De medewerkers van het bankbiljettenbedrijf en de goudkluis blijven gehuisvest in het DNB-gebouw aan het Frederiksplein totdat het nieuwe Cashcentrum, naar verwachting, in 2022 geopend wordt op Camp New Amsterdam in Zeist. Het bezoekerscentrum blijft geopend tijdens de verbouwing op de huidige locatie aan de Sarphatistraat 1.

Toekomst

Het vijftig jaar oude gebouw van DNB is technisch op en niet duurzaam. In 2024 zal DNB weer haar intrek nemen in het gerenoveerde hoofdkantoor aan het Frederiksplein. Het gebouw draagt dan bij aan een duurzaam, toekomstbestendig en gastvrij DNB.

Ontdek gerelateerde artikelen