Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Het Cultuurfonds opent DNB-fonds

Nieuws

Vrijdag 30 juni 10.00 uur is het DNB-fonds geopend. Dit betekent dat u een aanvraag kan doen via de website van het Cultuurfonds. Het doel van het DNB-fonds is om financiële steun te geven aan maatschappelijke initiatieven die bijdragen aan de vermindering van de doorwerking van het slavernijverleden.  

Gepubliceerd: 30 juni 2023

Gilleam Trapenberg, Kant’i laman Nº 3 (2022);  Gilleam Trapenberg, Aan het water Nº 3 (2022)

Gilleam Trapenberg, Kant’i laman Nº 3 (2022); Gilleam Trapenberg, Aan het water Nº 3 (2022)

Kleinere, lokale initiatieven

Het DNB-Fonds richt zich op kleinere, lokale initiatieven die plaatsvinden in het Caribisch gebied (Curaçao, Aruba, Sint-Maarten, Bonaire, Sint-Eustatius en Saba), Suriname en Nederland. Te denken valt aan stichtingen, burgerinitiatieven en individuen met projecten die de potentie hebben om bij te dragen aan een verbetering van de leefomstandigheden van nazaten, daar waar door de trans-Atlantische slavernij achterstanden zijn ontstaan. Zij kunnen uit het DNB-fonds bijdragen van 500 euro tot 25.000 euro krijgen voor hun initiatief. Gestreefd wordt naar een evenwichtige geografische spreiding in de toekenning van bijdragen.

Criteria beschikbaar, toewijzing vanaf september

Meer informatie over onder andere de criteria is te vinden op de website van het Cultuurfonds. De eerste toewijzingen staan gepland voor september.

Ontdek gerelateerde artikelen