Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Nieuwe divisiedirecteuren bij DNB

Persbericht

Gepubliceerd: 24 januari 2020

Zonreflectie op een gebouw

De Nederlandsche Bank (DNB) voert in de komende periode wijzigingen door in het management van enkele divisies.

Petra Hielkema

Petra Hielkema wordt per 1 februari divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars. Hielkema geeft nu nog leiding aan de divisie Betalingsverkeer & Marktinfrastructuur. Zij volgt bij Toezicht Verzekeraars Olaf Sleijpen op, die is voorgedragen voor benoeming tot lid van de directie van DNB.

Hielkema (47) studeerde European Law and Economics en Ruslandkunde en trad in 2007 in dienst bij DNB waar zij verschillende leidinggevende functies vervulde, waaronder bij Toezicht beleid verzekeraars en bij het Expertise Centrum Toetsingen. Sinds 2017 geeft Hielkema leiding aan de divisie Betalingsverkeer en Marktinfrastructuur.

Marc Roovers

Marc Roovers, nu nog divisiedirecteur Resolutie, volgt per 1 juli Paul Hilbers op als divisiedirecteur Financiële Stabiliteit. Hilbers vertrekt later dit jaar naar Washington waar hij is voorgedragen als bewindvoerder bij het IMF

Roovers (49) is oorspronkelijk opgeleid als diplomaat en trad in 1998 in dienst van DNB. Daar vervulde hij diverse leidinggevende functies en werd hij tevens tijdelijk uitgeleend aan het IMF. In 2014 werd Roovers aangesteld als kwartiermaker van de nieuwe afwikkelingstaak van DNB. Sindsdien geeft hij leiding aan de divisie Resolutie.

Roovers wordt bij Resolutie per 1 juli opgevolgd door Jan Marc Berk, nu nog divisiedirecteur Statistiek.

Jan Marc Berk

Jan Marc Berk (55) studeerde macro-economie en financiële economie en promoveerde in 1998 aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Sinds 2009 is Berk divisiedirecteur bij DNB. Na een aantal jaren verantwoordelijk te zijn geweest voor Statistiek en Informatie en Economisch Beleid en Onderzoek is hij momenteel divisiedirecteur Statistiek. Sinds 2012 is Berk ook hoogleraar “Monetary Policy and Financial Regulation” aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Voor de vrijkomende plekken van divisiedirecteur Statistiek en divisiedirecteur Betalingsverkeer & Marktinfrastructuur wordt een opvolger gezocht.

Ontdek gerelateerde artikelen