Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Olaf Sleijpen voorgedragen voor benoeming tot directielid DNB

Persbericht

Gepubliceerd: 24 januari 2020

Olaf Sleijpen

Prof. dr. Olaf Sleijpen is voorgedragen voor benoeming tot lid van de directie van De Nederlandsche Bank. De benoeming gaat in per 1 februari. Sleijpen is momenteel divisiedirecteur bij DNB. Hij wordt in zijn nieuwe functie als directielid verantwoordelijk voor de portefeuille Monetaire Zaken.

Op aanbevelen van de raad van commissarissen van DNB heeft minister Hoekstra van Financiën Sleijpen vrijdag voorgedragen voor benoeming bij koninklijk besluit. Sleijpen neemt de portefeuille waar voor Job Swank, die wegens langdurige ziekte sinds juni vorig jaar zijn functie als directielid niet kan uitoefenen.

DNB-president Klaas Knot: "Het is verdrietig dat Job Swank nog ziek is en dat onduidelijk is hoe lang zijn herstel nog zal duren. Met Olaf Sleijpen krijgen we er in onze directie iemand bij met veel ervaring en deskundigheid op het gebied van monetaire en economische vraagstukken. Zijn brede nationale en internationale netwerk en ervaring bij de ECB zullen bijdragen aan de effectiviteit van DNB in Nederland en in Europa.’’

Sleijpen (1970), divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars (2018 – heden) bij DNB en hoogleraar Europees economisch beleid aan de Universiteit Maastricht, heeft een lange staat van dienst binnen de financiële sector. Zowel publiek als privaat bekleedde hij verschillende managementfuncties, waarvan de laatste negen jaar als divisiedirecteur bij DNB. Daarvoor had hij managementfuncties bij pensioenuitvoerder APG en pensioenfonds ABP. Tussen 2001 en 2004 was Sleijpen adviseur van Wim Duisenberg bij de Europese Centrale Bank. Sleijpen studeerde economie aan de Universiteit Maastricht, en promoveerde in de macro-economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Sleijpen wordt met de portefeuille Monetaire Zaken binnen de DNB-directie verantwoordelijk voor onder meer economisch beleid en onderzoek, financiële stabiliteit, financiële markten, betalingsverkeer en statistiek.

De ministers van Financiën en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben, na behandeling in de ministerraad, besloten voor de bezoldiging van de heer Sleijpen gebruik te maken van een uitzonderingsmogelijkheid in de Wet normering topinkomens (WNT).

Ontdek gerelateerde artikelen