Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

EIOPA publiceert resultaten stresstest Europese verzekeraars

Persbericht

Gepubliceerd: 16 december 2021

EIOPA vlag

EIOPA, de Europese toezichthouder op verzekeraars en pensioenfondsen, heeft zojuist de resultaten gepubliceerd van een eerder dit jaar gehouden stresstest onder 44 Europese verzekeraars.

Doel van de stresstest is het blootleggen van de kwetsbaarheden van de verzekeringssector en het beoordelen van het weerstandsvermogen van de sector tegen slechte marktomstandigheden. In deze stresstest is de gevoeligheid voor een langdurend COVID-19 scenario in een lage rente omgeving onderzocht.

De kapitaalcomponent laat zien dat Europese verzekeraars met name gevoelig zijn voor de marktschokken uit deze stresstest. Daarnaast is in deze stresstest voor de eerste keer de liquiditeitscomponent betrokken.

Bedacht moet worden dat deze EIOPA stresstest niet kijkt naar de kwetsbaarheden als gevolg van de lage rente omgeving op de middellange termijn. Het blijft daarom onverminderd van belang dat verzekeraars in hun kapitaal- en dividendbeleid rekening houden met de lage rente en de duurzaamheid van hun kapitaalpositie op de middellange termijn.

Meer informatie

2021 Insurance Stress Test report

2,3MB PDF
Download 2021 Insurance Stress Test report

Ontdek gerelateerde artikelen