Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Else Bos treedt terug als directielid en voorzitter Toezicht DNB

Persbericht

Begin 2024 treedt Else Bos terug als lid van de directie en voorzitter Toezicht van DNB.

Gepubliceerd: 04 september 2023

Else Bos

Else Bos werkt sinds 2018 bij DNB als lid van de directie en voorzitter Toezicht en is onder meer verantwoordelijk voor het toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars en de digitale strategie toezicht. Ze is lid van de Board of Supervisors en van de management board van de European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA). Voor haar persoonlijk is nu het moment gekomen om op een andere manier invulling te geven aan haar carrière.

Else Bos: ‘Ik heb met veel plezier de afgelopen jaren bij DNB gewerkt. Een organisatie met betrokken professionals die zich inzetten voor financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Ik ben trots op wat we met elkaar bereikt hebben in het bijzonder in het toezicht en de digitalisering. Ik heb veel ruimte ervaren voor mijn eigen inbreng en heb heel veel geleerd. Voor mij breekt een nieuwe periode aan, waarin ik in toezichthoudende functies mijn kennis en ervaring hoop te delen. De invulling daarvan staat nog open. Tot die tijd zal ik mij volledig inzetten voor de taken van DNB.”

Martin van Rijn, voorzitter raad van commissarissen: “Wij danken Else voor wat ze betekend heeft voor de organisatie en wensen haar veel succes toe in haar volgende stappen. We hebben begrip voor haar besluit en zijn blij dat zij dit tijdig heeft aangekondigd. Daardoor zijn we in staat om voor een zorgvuldige overdracht te zorgen.”

“Met Else gaan we een gedreven collega missen, die met overtuiging en visie een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan De Nederlandsche Bank”, aldus Klaas Knot, president van DNB.

De raad van commissarissen zal zich de komende periode buigen over de opvolging in de directie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corina Ruhe, 06 – 554 18 351.

Ontdek gerelateerde artikelen