Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Cindy van Oorschot wordt directielid bij DNB

Persbericht

Cindy van Oorschot treedt per 1 juli toe tot de directie van De Nederlandsche Bank. Zij wordt in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor het Intern Bedrijf en Resolutie. Van Oorschot is momenteel divisiedirecteur Toezicht Pensioenfondsen en programmadirecteur Duurzaamheid bij DNB. De benoeming is voor een periode van 7 jaar.

Gepubliceerd: 21 juni 2024

Cindy van Oorschot

Minister van Financiën Steven van Weyenberg heeft Van Oorschot voorgedragen op aanbevelen van de raad van commissarissen. Zij volgt Nicole Stolk op, die per 15 april 2024 is teruggetreden als directielid.

President Klaas Knot: "We zijn verheugd dat Cindy vanuit onze eigen gelederen doorstroomt naar de directie. Zij wordt verantwoordelijk voor het toekomstbestendig maken van IT, verdere professionalisering van de bedrijfsvoering, afwikkeling van banken en verzekeraars, en het depositogarantiestelsel. Haar brede leidinggevende ervaring binnen monetaire zaken en toezicht, evenals haar aansturing van specialistische afdelingen op het gebied van operationele risico's & IT en financiële risico's, maken haar bijzonder geschikt voor deze rol. Als directeur Intern Bedrijf en Resolutie zal zij de verbinding tussen de bedrijfsonderdelen van DNB versterken en haar kennis van financiële instellingen en markten benutten voor de resolutietaak”.

Van Oorschot (1974) heeft een lange staat van dienst binnen de financiële sector. Bij DNB bekleedde zij diverse leidinggevende posities, waaronder als afdelingshoofd Interventie & Handhaving, afdelingshoofd Toezicht Internationale Verzekeringsgroepen en afdelingshoofd Asset Management. Daarnaast was zij de afgelopen jaren voorzitter van het Depositogarantiefonds, Afwikkelfonds en Beleggerscompensatiefonds. Van Oorschot studeerde algemene economie met een specialisatie in financiële economie aan Tilburg University.

Van Oorschot wordt met de portefeuille Intern Bedrijf en Resolutie binnen de directie verantwoordelijk voor Finance & Risk, Data & IT, Bedrijfsvoering, Duurzaamheid, HR en Resolutie.

Het proces voor de opvolging van de divisiedirecteur Toezicht Pensioenen is inmiddels in gang gezet. Van Oorschot zal tot 1 september contactpersoon blijven voor de sector.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corina Ruhe, 06 – 554 18 351.

Ontdek gerelateerde artikelen