Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Directeur Nicole Stolk maakt overstap naar zorgsector

Persbericht

Nicole Stolk zal met ingang van 15 april 2024 als bestuursvoorzitter leiding gaan geven aan het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Gepubliceerd: 12 januari 2024

Nicole Stolk

Nicole Stolk trad in 2016 in dienst bij De Nederlandsche Bank (DNB) als secretaris-directeur, verantwoordelijk voor het Intern bedrijf. Sinds 1 juli 2018 is zij als lid van de directie verantwoordelijk voor Resolutie en het Intern bedrijf.

“Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt aan de verdere professionalisering van DNB, zowel op het gebied van het depositogarantiestelsel en de afwikkeling van banken en verzekeraars als op het gebied van het intern bedrijf met onder meer Finance en Risk, HR, IT en bedrijfsvoering. Hoewel ik DNB met pijn in mijn hart ga verlaten, ben ik trots op de solide basis en de toewijding van onze professionele medewerkers. Na acht jaar DNB is het echter tijd voor nieuwe uitdagingen. Het is een enorme eer en een fantastische kans om mij in te zetten voor het Albert Schweitzer ziekenhuis als bestuursvoorzitter.”

Martin van Rijn, voorzitter Raad van Commissarissen van DNB: “Wij zijn Nicole zeer dankbaar voor haar waardevolle bijdrage aan onze organisatie. Nicole is een bevlogen bestuurder die zich met hart en ziel heeft ingezet. Wij begrijpen haar mooie vervolgstap en wensen haar veel succes toe in haar nieuwe functie.”

“Wij feliciteren Nicole en het Albert Schweitzer en gaan een waardevolle collega missen, die de afgelopen jaren met overtuiging en inzet een belangrijke bijdrage aan de professionalisering van de resolutietaken en interne bedrijfsvoering heeft geleverd”, aldus Klaas Knot, president.

De raad van commissarissen zal zich de komende periode richten op de opvolging in de directie. De bekendmaking van de opvolger van directeur Else Bos, die per 1 februari 2024 bij DNB vertrekt, wordt binnenkort verwacht.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corina Ruhe, 06 – 554 18 351.

Ontdek gerelateerde artikelen