Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Ons laatste nieuws direct in uw mail ontvangen? 
Dat kan met de DNB Nieuwsservice.

Meld u aan

Wat betekent de digitale revolutie voor het bankentoezicht?

Speech

Gepubliceerd: 08 maart 2022

Steven Maijoor DNB  Toorop

Hoe houden we ons financiële stelsel ook in het digitale tijdperk stabiel en veilig? DNB-directeur Steven Maijoor ging hierover in gesprek met studenten in Groningen.

“Regelgevers en toezichthouders hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ons financiële stelsel ook in het digitale tijdperk stabiel en veilig blijft. Daar hebben we de beste mensen voor nodig, op uiteenlopende vakgebieden.” Dat zei Steven Maijoor in zijn voordracht op de conferentie van de Financial Study Association Groningen op 8 maart.

Maijoor sprak daar over de grote veranderingen in de bankensector door de komst van nieuwe technologieën, nieuwe spelers en nieuwe bedrijfsmodellen. Hij ging daarbij in het bijzonder in op platforms, waarop financiële en niet-financiële diensten samenkomen, en crypto-assets. Maijoor gaf aan dat financiële regelgeving en het toezicht moeten mee-ontwikkelen om de risico’s voor consumenten en het financiële stelsel te kunnen beheersen. Hij verwelkomde de ophanden zijnde Europese regelgeving gericht op crypto-assets en stablecoins. En hij ging in op het toekomstige toezicht op grote cloud providers die ICT-diensten aan de financiële sector leveren.

Lees hier de volledige Engelse speech: Banking in the digital age: seizing opportunities, managing risks

Ontdek gerelateerde artikelen