Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Rondetafel trustsector beleidsuiting Wtt 2018

Nieuwsbericht toezicht

Op donderdag 21 maart 2024 organiseerde DNB een rondetafelgesprek over de Wtt 2018. Hierbij waren de vertegenwoordigers van de brancheorganisaties Holland Quaestor en de Nederlandse Vereniging van Trustkantoren, alsook deelnemers van verschillende trustkantoren en het Ministerie van Financiën aanwezig.

Gepubliceerd: 11 april 2024

De horizon van de Zuid-As in Amsterdam

In navolging van de ‘DNB Q&As en Good Practices Wwft’, is DNB voornemens om een beleidsuiting over onderdelen van de Wtt 2018 en bijbehorende regelgeving te publiceren. Met de nieuwe beleidsuiting beoogt DNB om met good practices handvatten te bieden hoe trustkantoren kunnen voldoen aan de op hen van toepassing zijnde wettelijke verplichtingen. Het doel van de rondetafel was om meer kleuring te krijgen waar uitdagingen bestaan bij de uitleg van de wet. We kijken terug op een positief gesprek waarbij veel casussen zijn gedeeld.
 
DNB streeft ernaar om eind 2024 de beleidsuiting ter consultatie te publiceren, waarna u hierop kunt reageren. Na verwerking van de consultatiereacties zal DNB de definitieve versie publiceren.

Ontdek gerelateerde artikelen