Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

TRANSITIENIEUWS - Nieuwe factsheet over uitzondering verplichte jaarlijkse haalbaarheidstoets in 2024

Nieuwsbericht toezicht

De Nederlandsche Bank gaat ervan uit dat pensioenfondsen die van plan zijn volledig in te varen, vallen onder de uitzondering op de verplichting van een jaarlijkse haalbaarheidstoets in 2024. Hierover heeft DNB een factsheet gepubliceerd op de website.

Gepubliceerd: 23 april 2024

Transitienieuws Toekomstbestendiger Pensioenstelsel

Jaarlijkse haalbaarheidstoets niet meer altijd verplicht in 2024

In de verzamelbrief pensioenonderwerpen voorjaar 2024 van de Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen beschrijft de Minister dat zij voornemens is in lagere regelgeving een grondslag te introduceren voor pensioenfondsen om al in 2024 onder voorwaarden te kunnen afzien van de verplichte jaarlijkse haalbaarheidstoets. Een voorwaarde die hierbij wordt genoemd, is dat deze uitzondering zal gelden voor fondsen die voornemens zijn in te varen. De voorwaarden worden nog nader uitgewerkt in een regeling.

Voor nu gaat DNB ervan uit dat deze uitzondering alleen geldt voor pensioenfondsen die voornemens zijn volledig in te varen. Voor pensioenfondsen die niet of maar deels invaren en waarbij bestaande aanspraken en rechten op vastgestelde uitkeringen blijven bestaan, lijkt het aannemelijk dat de jaarlijkse haalbaarheidstoets van toepassing blijft voor alleen bestaande aanspraken en rechten op vastgestelde uitkeringen. DNB hanteert tot nadere informatie van de Minister voorgaande uitgangspunt.

Vragen?
Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via uw accounttoezichthouder.

Ontdek gerelateerde artikelen