Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Animatie van kunstinstallatie

Met deze tijdelijke kunstinstallatie wil De Nederlandsche Bank (DNB) iets terugdoen voor de buurt en voorbijgangers tijdens de renovatie van haar hoofdkantoor hier aan het Frederiksplein. Het kunstwerk is een plek om elkaar te ontmoeten, om over na te denken en natuurlijk om gewoon van te genieten.

De kunstinstallatie heet ‘Tijden van Groei’. Het begrip ‘groei’ gaat over economie, maar ook over onderwerpen als mensen, duurzaamheid en techniek. De kunstinstallatie roept de vraag op wat ‘groei’ betekent voor onze samenleving. En wat de grenzen zijn van groei. De illustraties op de kunstinstallatie veranderen elk half jaar. Daarbij nemen sommige dingen toe en andere juist af.

De ontwerpers

De installatie is ontworpen door De Nederlandsche Bank in samenwerking met een collectief van afgestudeerden van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU): Femke Beers (sociaal ontwerper), Manon Poliste (ruimtelijk ontwerper) en Suzan Hijink (illustrator).

Over de renovatie van DNB

De renovatie van ons hoofdkantoor is momenteel in volle gang. De renovatie is nodig, omdat ons pand technisch op was. Ons hoofdkantoor is straks weer klaar voor de toekomst, duurzaam en open voor alle Nederlanders. Iedereen is er straks welkom om onze kunstcollectie of geld- en muntenverzameling te bekijken. Een seminar, lezing of debat bij te wonen. Of rustig een boekje te lezen in de openbare beeldentuin of een kopje koffie te drinken aan de waterkant.

Meer weten over de renovatie? Lees meer