Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Consultatie Good practices fiscale integriteitsrisico’s banken

Consultatie Toezicht

Gepubliceerd: 07 februari 2019

Consultatie Toezicht gesloten

Deze Consultatie Toezicht is afgesloten. Er kan niet meer worden gereageerd.

DNB start een consultatie over de good practices fiscale integriteitsrisico’s bij cliënten van banken. Deze consultatie loopt tot en met 1 april 2019.

Voor deze good practices heeft DNB gebruik gemaakt van de belangrijkste bevindingen van het in 2017 uitgevoerde thema-onderzoek ‘Agressieve belastingplanning en klantanonimiteit’. De good practices leveren u zodoende voorbeelden hoe uw bank fiscale integriteitsrisico’s kan identificeren in uw cliëntenportefeuille en hoe zich dit verhoudt tot uw Integrity risk appetite. Daarnaast laten de good practices praktische voorbeelden zien van onderzoek naar individuele cliënten met verhoogde risico’s en hun transacties.

DNB legt deze good practices nu ter consultatie voor. Hoofdvraag is of deze good practices voldoende duidelijk zijn en daadwerkelijk handvatten bieden om aan de wettelijke eisen voor het beheersen van (fiscale) integriteitsrisico’s te voldoen.

Consultatieperiode

DNB nodigt voor deze consultatie niet alleen banken uit, maar ook adviseurs en dienstverleners die banken ondersteunen bij het uitvoeren van de wettelijke eisen op dit terrein. U kunt tot en met 1 april 2019 reageren op de consultatieversie van de good practices. Dit kan schriftelijk of per email aan de onderstaande betrokken toezichthouders.

Vragen en contact

Mocht u naar aanleiding van deze good practices vragen hebben over de inhoud van of over de mogelijkheid tot schriftelijke reactie op deze good practices dan kunt u contact opnemen met de betrokken toezichthouders van de afdeling Expertisecentrum Integriteitsstrategie:

◾Olivier Houppermans, email: o.t.l.c.houppermans@dnb.nl

◾Axel Gospodinov, email: a.i.gospodinov@dnb.nl

Verwerking consultatiereacties

Na sluiting van de consultatieperiode zal DNB de commentaren van de stakeholders verwerken in een definitieve versie van de good practices, welke vervolgens gepubliceerd zal worden op de DNB-website.