Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Consultatie Update DNB implementatie opties en discreties CRD en CRR

Consultatie Toezicht

Gepubliceerd: 23 juni 2022

Laatste update: 19 juli 2022

Consultatie Toezicht gesloten

Deze Consultatie Toezicht is afgesloten. Er kan niet meer worden gereageerd.

DNB consulteert de gewijzigde beleidsinvulling van de opties en discreties die voortvloeien uit de CRD en CRR. De aanleiding voor deze aanpassing is de gewijzigde regelgeving (de CRD5, CRR2 en LCR DR Amending Act) waardoor nieuwe opties en discreties zijn geïntroduceerd. U kunt reageren tot en met 15 augustus 2022.

NB: de reactietermijn voor deze consultatie is met twee weken verlengd. U kunt reageren tot en met 15 augustus 2022.

Wat wordt geconsulteerd?

De gewijzigde beleidsinvulling bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste wordt de Regeling specifieke bepalingen CRD en CRR 2019 aangepast. In deze regeling heeft DNB vastgelegd hoe zij omgaat met opties en discreties die zich lenen voor een generieke toepassing. Een concept van de wijzigingsregeling vindt u onder aan deze pagina. Ten tweede is DNB voornemens om ten aanzien van de nieuwe opties en discreties die een instellingsspecifieke benadering vergen, de aangepaste de ECB Guide on options and discretions available in Union law toe te passen. Deze Guide is eerder door de ECB geconsulteerd en de finale versie staat op de website van de ECB.

Reageren op de consultatie

Reacties op deze consultatie kunnen aan DNB worden gestuurd via consultatie@dnb.nl onder vermelding van “Consultatie opties en discreties CRD en CRR”. Consultatiereacties zullen openbaar worden gemaakt na afloop van de consultatieperiode. De deadline voor het insturen van reacties is 15 augustus 2022.

Ontdek gerelateerde artikelen