Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Consultatie wijziging Regeling specifieke bepalingen CRD en CRR 2019

Consultatie Toezicht

Gepubliceerd: 23 maart 2020

Consultatie Toezicht gesloten

Deze Consultatie Toezicht is afgesloten. Er kan niet meer worden gereageerd.

DNB start op 23 maart 2020 met de publieke consultatie van een wijziging van de Regeling specifieke bepalingen CRD IV en CRR 2019 (hierna Rsb-2019). De consultatie loopt tot en met 6 april 2020. De consultatieversie is te vinden onderaan deze pagina.

De uitbraak van het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen voor de Nederlandse economie. Ook de financiële sector wordt hierdoor geraakt. Om de economische schade zoveel mogelijk te beperken, is het cruciaal dat de financiële sector goed blijft functioneren en dat de kredietverlening aan bedrijven niet onnodig in de knel komt. De Nederlandsche Bank doet er alles aan om de stabiliteit van de financiële sector te blijven waarborgen. Tegen deze achtergrond heeft DNB op 17 maart jl. besloten om haar systeemrisicobuffereis te verlagen. De Rsb-2019 wordt gewijzigd om de aangekondigde aanpassing van de systeemrisicobuffer mogelijk te maken.

Reageren?

Reacties op deze consultatie kunnen aan DNB worden gestuurd via consultatie@dnb.nl onder vermelding van ‘Reactie consultatie wijziging Regeling specifieke bepalingen CRD IV en CRR’. De deadline voor het insturen van reacties is 6 april 2020.

Consultatie wijziging Regeling specifieke bepalingen CRD en CRR 2019

Ontdek gerelateerde artikelen